top of page

Slaaptoestand

We slapen snachts en doen daarin niets meer dan simpelweg onze emoties verwerken is het niet? Ja en nee.
Er zijn twee soorten standen tijdens onze nachtrust waarvan we ons bewust van dienen te zijn. Het slapen zelf geeft het fysieke lichaam de kans te herstellen met bijbehorende fysiologische processen en het spirituele lichaam verwerkt dagelijkse gebeurtenissen.


Droomtoestand
Hierin verwerken we ongeheelde emoties, zaken uit het dagelijks leven zoals we al grotendeels weten. Tijdens onze dromen hebben we de kans emoties te verwerken of onszelf een bericht te sturen om in onze wakkere staat naar te kijken en over te voelen. 

Slaaptoestand 
De ziel verlaat het fysieke lichaam maar blijft verbonden middels het zilveren koord. Wanneer het zilveren koord door is, dan is het fysieke lichaam gestorven. Op het moment onze ziel ons lichaam verlaat, is het vrij van façade, jou masker. Jou Ware Zelf handelt in reflectie van de staat van Liefde je, je in bevindt in de zielenwereld. Het laat dus zien hoe ver je in God's Liefde bent ontwikkeld.

Het is aan ons deze twee verschillende soorten staat zijn slaap van elkaar te onderscheiden om daadwerkelijk te kunnen groeien in God's Liefde. Wat willen we onszelf vertellen, welke handelingen voeren wij in onze slaaptoestand uit in zonden en hoe kunnen we de disharmonie van Liefde herstellen ten behoeve van groei van onze ziel i.p.v. degradatie van onze ziel.   

Lucide dromen, de dromen waarin we ons bewust zijn van wat we doen is een voorbeeld van de slaaptoestand. Ook de interacties met andere zielen geven weer waar je uit of juist in harmonie met Liefde bent. Wees ervan bewust dat ook in deze staat je anderen kunt beschadigen naast het beschadigen van je eigen ziel ook al herken je het niet direct als de realiteit zoals in de wakkere staat van zijn. 

'De slaaptoestand kent geen gesocialiseerde beperkingen of gedragsgrenzen. Waar je op aarde normaal mee weg zou komen, kom je ook mee weg in de zielenwereld en waar je op aarde normaal niet mee weg zou komen, kom je ALTIJD mee weg in de zielenwereld. Er wordt gehandeld naar onze emotionele beschadigingen wanneer we geen restricties hebben.' 

Experimenteer hier eens mee en onderzoek welke emotie(s) je voelt zodra je wakker wordt en wat je eraan doet om deze te vermijden (zoals het drinken van warme dranken voornamelijk koffie, koolhydraatrijk ontbijt (suikers), jezelf afleiden met de drukte van de dag etc.) en je zult versteld staan van jou bevindingen. De ziel slaapt nooit​.

bottom of page