top of page

Zelfliefde

De misleiding van zelfliefde zit in de misconceptie ervan. Op het moment dat we onszelf opofferen ten behoeve van iets dat een ander van ons verlangt valt zelfliefde uit harmonie met Gods Liefde en vormt daarin een zonde. Je houdt dan meer van jou zonden (jezelf) dan van God. 
Dit komt omdat we hierin de Wet van Vrije Wil naar onszelf niet respecteren en daarmee onszelf en ieder ander die bij deze actie is betrokken, schaden. Wanneer we onszelf opofferen laten we eigenlijk een Façade Zelf zien vanuit onze Beschadigde Zelf.

Zelfliefde zit al in ons, het is een van de kernwaarden God in onze ziel heeft verankert. Je kunt hier heel simpel achterkomen door de volgende hypothese aan jezelf voor te stellen: 

'Wanneer ik een auto zie aankomen op het exacte punt dat ik de weg wil oversteken, loop ik door.' 

Uiteraard blijf je staan en wacht je tot de auto voorbij is om fysieke schade aan je lichaam te voorkomen, want je houdt tenslotte van jou lichaam. Oh wacht eens even, dat is zelfliefde!

Ook jezelf iets gunnen is vaak niets minder dan jezelf (en daarmee ook jou omgeving) schade toebrengen in de misconceptie van zelfliefde, schijnzelfliefde. We zetten onszelf in verwarring en vragen ons vervolgens af waarom we pijn ervaren, niet realiserend dat deze pijn voortkomt uit de Wet van Compensatie. 

Het opofferen van mijzelf om van iemand anders te houden is niet liefdevol naar mijzelf noch de ander. Onszelf dus meer dan de ander maken of minder dan de ander zijn beiden onliefdevolle acties tegenover onszelf en onze omgeving.

De kunst om onder de knie te krijgen hoe God's Perpectief toe te passen omtrent zelfliefde om verdere degradatie van de ziel te voorkomen, is jezelf eerst los te maken van alles wat je tot nu toe hebt geleerd over zelfliefde. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ieder (aan)geleerde aspect van zelfliefde af te wegen door het toepassen van Gods waarheidsfilter middels Gebed.


 

bottom of page