top of page

Zonden

God heeft jou een vrije wil geschonken. Al het kwaad op de aarde is het resultaat van de mens en haar vrije wil. God creëert geen pijn en lijden, de mens zelf doet dat. Ook angst voor God is onterecht, je hoeft geen angst te hebben voor degene die ècht van jou houdt, onvoorwaardelijk. Wie gelooft dat God wraakzuchtig is en het liefst alleen richting een ander dan jezelf, ziet niet dat die wens net zo schadelijk is als de acties waarvan jij de ander beschuldigd. 

Definitie
Een zonde = het doel missen van perfectie van Liefde. Het is de aanwezigheid van een wil of verlangen in disharmonie met God's Wetten en Principes of er nu naar dit verlangen gehandeld wordt of niet. Je bent dan uit harmonie met Liefde. Zonden zijn een creatie van mens en niet God, dit is een uitdaging voor diegene die denken dat God een straffende, jaloerse en boze God is en heeft daarbij God de entiteit niet begrepen. 

Zonde in zonde effect = De zonde binnen een zonde. Wanneer je twee bij twee vermenigvuldigt en het resultaat is vier en je vermenigvuldigt het nogmaals met twee, dan is het al 8. De eerste zonde die je begaat is al verschrikkelijk, maar de volgende die je begaat is nog verschrikkelijker omdat de zonde groter wordt. Eerst begin je klein met je eerste zonde, maar als je doorgaat wordt het groter met een zwaarder effect op de degradatie van de ziel. Een voorbeeld om het zonde in zonde-effect te zien is bijvoorbeeld bij seriemoordenaars; ze stoppen niet totdat ze betrapt worden en totdat het zich heeft versterkt en totdat het niet langer kan worden ontkend.


Er bestaan twee soorten zonden; zonden in omissie en zonden in commissie.

Een zonde in omissie is het in de steek laten om Gods Principes te eren. Wanneer we Liefde of Waarheid negeren. Je weet de Waarheid over iets maar je zegt dat je het niet weet. Met andere woorden; je faalt de waarheid te vertellen wanneer God van jou de Waarheid verlangt. Dit is een onderdeel van de Wet van Compensatie.

Een zonde in commissie is het doelbewust ongehoorzaam zijn aan Gods Principes. Je bent dus opzettelijk onliefdevol of onwaarachtig. Ook dit is een onderdeel van de Wet van Compensatie.

Het komt erop neer dat niet alleen de traditionele (zeven) hoofdzonden alleen maar zonden zijn maar eigenlijk is elk deeltje energie dat wordt besteed aan incompleetheid van Liefde hetgeen onder een zonde valt. Alle zonden zijn een keuze en we dienen uit te vinden waarom we besluiten een zonde te begaan en welke emotie dit onderbouwde. Wat we hebben gedaan en waarom hebben we het gedaan.  


Als er iets is waar God een hekel aan heeft, dan zijn dat onze zonden. Je kunt dit voelen wanneer je verbinding maakt met God.
God houdt niet van onze zonden, omdat ze ons en anderen om ons heen schade toedoen. Echter, God hoeft ons niet te straffen omdat Gods Wetten en Principes automatisch de zonde corrigeren. 

bottom of page